Kannanotto: Neuvottelut pois SYL:n hallitusvalinnasta. Pystymme parempaan!

Vasemmisto-opiskelijat kannattaa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen neuvottelemisen lopettamista liittokokouksessa. Järjestö kannattaa siirtymistä Suomen lukiolaisten liiton (SLL) kulttuuri, jossa kaikki liittokokouksen äänivaltaiset osallistujat voivat äänestää haluamallaan tavalla.

“Olemme iloisia vilkkaasta keskustelusta, jota SYL:n neuvottelut ovat tänä keväänä herättäneet. Nyt on muutoksen aika”, toteaa puheenjohtaja Lauri Linna. “Neuvottelemisen lopettaminen olisi merkittävä askel kohti demokraattisempaa ja oikeudenmukaisempaa hallituksen valintaprosessia. Me kannatamme ja tuemme lämpimästi vapaata äänestämistä.”

Neuvottelut eivät tuota hallituksen valintaan mitään hyötyä. Pahimmillaan hallituksen kokoonpanossa on kyse enemmän neuvottelutaktiikasta kuin liittokokousedustajien tahdosta. Neuvottelut myös asettavat eri taustoista tulevat hakijat eri asemaan.

“Meistä SYL:n hallitukseen tulisi valita ne, jotka parhaiten edustavat liittokokouksen SYL:ltä toivomaa linjaa ja joita liittokokous pitää tehtävään parhaina hakijoina”, toteaa varapuheenjohtaja Joel Lindqvist. “Neuvotteluissa tämä ei toteudu parhaalla mahdollisella tavalla.”

Suomen lukiolaisten liiton esimerkki osoittaa että muutos demokraattisempaan toimintakulttuuriin on täysin mahdollista toteuttaa. Samaa osoittaa jo se kuinka paljon avoimemmiksi ja yhdenvertaisemmiksi neuvotteluja on SYL:ssä vuosien varrella kehitetty.

“Meistä jokaisen liittokokousedustajan tulee saada äänestää haluamallaan tavalla. Se on yksiselitteisesti paras tapa valita Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitus”, Linna kiteyttää.

Vasemmisto-opiskelijat tähdentää, että on kannattanut neuvottelujen lopettamista jo pitkään. Kyse ei ole epäluottamuksesta tai tyytymättömyydestä nykyistä hallitusta kohtaan.

Lisätietoja:

Lauri Linna
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja
puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi
puh. 0400 403 506

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *