Lemström: En hae jatkokautta puheenjohtajana

TIEDOTE

Olen saanut kunnian toimia Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtajana nyt reilun puolentoista vuoden ajan. On ilmiselvää, ettei tämä aika ole monellakaan tapaa vastannut odotuksia. Heti parin ensimmäisen kuukauden jälkeen iskenyt pandemia on vaikuttanut kokonaisvaltaisesti myös meidän järjestöömme ja puheenjohtajuuteeni. Lisäksi viime vuonna vaadittiin uudenlaista johtajuutta, kun järjestömme ajautui taloudelliseen vaikeuksiin järjestön jäätyä tilapäisesti valtionavun ulkopuolelle.

Näistä huolimatta olen monella tapaa ylpeä siitä, mitä olemme onnistuneet näinä vaikeinakin aikoina saavuttamaan. Voin aidosti sanoa, että Vasop on tänä päivänä entistäkin suurempi, vaikuttavampi ja houkuttelevampi toimija. Kiitos tästä kuuluu ennenkaikkea meidän upeille aktiiveillemme. Teitä on ollut ilo ja kunnia puheenjohtaa sekä tukea tärkeässä työssänne.

Nyt on kuitenkin aika antaa tilaa seuraaville. En tule hakemaan jatkoa puheenjohtajana marraskuun yleiskokouksessa.

Opiskelijakentällä vaihtuvuus on nopeaa. Kaksi vuotta on jo suhteellisen pitkä aika opiskelijan elämässä. Uskon, että se on sopiva aika myös puheenjohtajalle. Tässä ajassa ehtii aidosti toteuttaa järjestöllistä kehittämistä sekä jättää oma kädenjälkensä järjestön historian kirjoihin. Mutta kahden vuoden jälkeen on myös sopiva aika siirtyä takavasemmalle ja antaa demokratian toteutua uuden puheenjohtajan myötä. Katsoessani järjestömme nykytoimijoita olen täysin vakuuttunut siitä, että ensi vuonna järjestöä johtaa upea, osaava ja motivoitunut puheenjohtaja. Tahdonkin rohkaista jokaista paikasta kiinnostunutta vasemmistolaista opiskelijaa hakemaan tehtävään. Minuun saa olla aiheen tiimoilta matalalla kynnyksellä ja luottamuksellisesti yhteydessä ja vastaan mielelläni kysymyksiin aiheesta.

Nämä kaksi puheenjohtajakautta tulevat jäämään yksiksi elämäni opettavaisimmista vuosista. Pitkälti myös siksi, ettei kukaan olisi voinut tapahtunutta ennakoida. Lisäksi tulen aina muistamaan, että nimenomaan tämä kausi toimi käännekohtana omalla henkilökohtaisella vasemmistolaisuuden polullani. Puheenjohtajuuden myötä olenkin entistä varmempi siitä kuka olen, mitä haluan tulevaisuudeltani ja ennenkaikkea millaista maailmaa haluan olla rakentamassa.

Vasemmisto-opiskelijoiden yleiskokous järjestetään 14.11.2021 Helsingissä.

Kuva: Sami Viljanen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *