Kokoomus, nyt on hetkesi puolustaa omistajan oikeuksia!

Vasemmisto-opiskelijat vaatii kokoomusta puolustamaan omistajan oikeuksia, jos puolueessa yhä uskotaan markkinataloudella olevan rooli ilmastokriisin torjunnassa. UniCafen luopumisesta naudanlihasta raaka-aineena on seurannut monta päivää jatkunut mediamylly, jossa monet yleensä vapaata markkinataloutta puolustavat tahot keskustan ministeri Jari Lepästä aina Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemeen ovat vastustaneet päätöstä.

“Me olemme huolissamme vapaan markkinatalouden puolustajien selkärangasta”, puheenjohtaja Lauri Linna sanoo. “Markkinataloudessa omistaja on aina oikeassa ja hän – eivät hallituksen ministerit – päättää viime kädessä siitä mitä yritys tarjoaa markkinoille, toki lainsäädännön puitteissa. Nyt kuitenkin yksityisen yrityksen päätöstä olla käyttämättä yhtä raaka-ainetta on vastustettu tahoilta, joiden ei luulisi kannattavan valtiojohtoista suunnitelmataloutta.”

Vasemmisto-opiskelijat näkee, että jos markkinoilla halutaan olevan rooli ilmastokriisin ratkaisussa, on kokoomuksen toimittava ja vihellettävä peli poikki.

“Me emme niin markkinataloudesta perusta, mutta näemme, että sillä voi olla rooli yhteisessä kamppailussamme elinkelpoisen planeetan puolesta. Mutta mikä tämä rooli oikein voi olla, jos näin vaatimattomatkin askeleet kestävämpään suuntaan saavat jopa markkinatalouden puolustajat takajaloilleen?”, ihmettelee varapuheenjohtaja Joel Lindqvist. “Meistä kokoomuksen on nyt näytettävä, että se kykenee nousemaan identiteettipolitiikan yläpuolelle puolustamaan arvojaan ja omistajan oikeutta päättää liiketoiminnastaan. Jos edes kokoomus ei näe kestävää markkinataloutta ja liiketoimintaa puolustamisen arvoisena, niin pitääkö meidän alkaa suoraan viettämään sen hautajaisia?”

Vasemmisto-opiskelijat iloitsee UniCafen päätöksestä poistaa naudanliha valikoimastaan, vaikka näkee, että ilmastokriisin torjunnan eteen vastaavien toimien tulisi olla minimitaso, johon yritykset menevät joko vapaaehtoisesti – tai lainsäädännön pakottamina.

Lisätietoja:

Lauri Linna
puheenjohtaja
Vasemmisto-opiskelijat ry
puheenjohtaja(at)vasemmisto-opiskelijat.fi
puh. 0400 403 506

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *