Punavihreät nuoret ja opiskelijat: PVL:n kieltämisen on tarkoitettava sen toiminnan estämistä

Vihreät nuoret, Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat pitävät tervetulleena oikeuden päätöstä kieltää väkivaltainen ja demokratiaa vastustava uusnatsijärjestö Pohjoismainen Vastarintaliike (PVL). Järjestöt pitävät kieltoa hyvänä alkuna, mutta muistuttavat että samojen järjestäytyneiden uusnatsien annetaan edelleen järjestää mielenosoituksia ja muita tilaisuuksia. Vastarintaliike onkin jo ilmoittanut, ettei käräjäoikeuden päätös vaikuta itsenäisyyspäivänä järjestettävään kansallissosialistien marssiin.Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen aktiivit voivat myös järjestäytyä uudelleen uuden nimen alle. Järjestöt edellyttävät, että viranomaiset estävät natsien toiminnan myös käytännössä ja pitävätkin entistä tärkeämpänä osallistumista itsenäisyyspäivänä järjestettävään Helsinki ilman natseja -mielenilmaukseen.

”Rasismi ja fasismi on saanut viime vuosina yhä enemmän ja enemmän jalansijaa yhteiskunnassamme. Julkisessa keskustelussa ja politiikassa on ollut yhä sallitumpaa puhua tietyistä ihmisryhmistä todella epäinhimillisesti. Helsinki ilman natseja mielenilmaus on konkreettinen tapa osoittaa, ettei rasismilla ole tilaa yhteiskunnassamme.”, toteaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela.

Järjestöt kehottavat kaikkia osallistumaan itsenäisyyspäivänä Helsinki ilman natseja -mielenosoitukseen. Mielenosoitus kokoontuu kello 15.15 Hakaniemen torilla. Mielenosoitus on vastalause samana päivänä järjestettäville Kohti vapautta -mielenosoitukselle ja 612-kulkueelle, joiden molempien taustajoukoissa on PVL:n aktiiveja.

”Me ansaitsemme parempaa kuin se pelko sekä viha, jota uusnatsit yrittävät toimillaan ja järjestäytymisellään viljellä keskuuteemme. Pohjoismainen vastarintaliike on ollut mukana 612-kulkueessa alusta asti ja näin on tänäkin vuonna.”, muistuttaa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan.

“Helsinki ilman natseja -mielenilmaus on kaikille meille, jotka haluamme pitää kiinni yhteiskuntamme yhdenvertaisuudesta ja ihmisoikeuksista. Toivommekin, että PVL:n kieltäminen on vain ensimmäinen askel tiellä kohti rasismista vapaata Suomea.”, toteaa järjestön Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Pekka Rantala.

Järjestäjinä toimivat A-ryhmä ja Helsingin vasemmistonuoret ovat ilmoittaneet, että mielenosoitus on väkivallaton eikä hae konfliktia. Vihreät nuoret, Vasemmistonuoret ja Vasemmisto-opiskelijat ovat mukana mielenosoituksen tukijoina monien muiden tahojen, kuten Voima-lehti, Oikeutta eläimille, Feministinen foorumi FemF, Oranssi ry ja Naiset rauhan puolesta kanssa yhdessä rintamassa uusnatseja ja fasisteja vastaan.

Yhteystiedot
Vasemmistonuoret
Hanna-Marilla Zidan
hanna@vasemmistonuoret.fi
050 5902771

Vasop
Pekka Rantala
puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi
044 2520351

Vihreät nuoret
Iiris Suomela
puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi
044 349 2228

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *