Vasemmistonuorten ja -opiskelijoiden puheenjohtajat: Älytöntä leikata ammatillisesta koulutuksesta

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi ja Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Pinja Laukkanen tuomitsevat jyrkästi ammatilliseen koulutukseen suunnitellut 248 miljoonan euron leikkaukset. Ammatillisissa oppilaitoksissa protestoidaan tänään leikkauksia, jotka uhkaavat lakkauttaa tuhansia koulutuspaikkoja ja jättää tuhansia työttömiksi.

– On älytöntä leikata ammatillisesta koulutuksesta, kun työttömyyden vähentäminen vaatisi juuri oikein suunnattua koulutusta. Sitten otetaan taas velkaa työttömyyden kustannuksiin vaikka rahaa pitäisi panna koulutukseen ja työllistämiseen, Ahlakorpi sanoo.

– Miljoonaleikkaukset kiihdyttävät entisestään koulutuksen keskittämistä suuriin kaupunkeihin. Yhä useampi alaikäinen nuori joutuu etsimään koulutusta vieraalta paikkakunnalta, eikä työttömyyden vuoksi alaa vaihtavien tai lisäkoulutusta hankkivien aikuisopiskelijoiden tilanne ole sen parempi, Laukkanen lisää.

Puheenjohtajat antavat tukensa koulutusleikkauksia kritisoivalle protestille, joka keskeyttää opiskelun tänään kymmenissä ammatillisissa oppilaitoksissa.

– On mahtavaa, että ihmiset ja yhteisöt lähtevät vastustamaan leikkauspolitiikkaa, joka lisää koulutus-, hyvinvointi- ja tuloeroja! Toivottavasti vastustaminen konkretisoituu myös vaaleissa äänestämisenä, Ahlakorpi toteaa.

Puheenjohtajat toivottavat opiskelijat ja koulutuksen järjestäjät tervetulleiksi yhteiseen rintamaan, joka kokoontuu suurmielenosoitukseen seuraavan kerran 3. syyskuuta Helsingissä.

Lisätietoja:
Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja Pinja Laukkanen, 040 140 2229
Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi, 040 545 4753

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *