Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtajaksi helsinkiläinen Tiina Parkkinen

Tampereella 16.11 järjestetty Vasemmisto-opiskelijat ry:n liittokokous valitsi järjestön puheenjohtajaksi 25-vuotiaan helsinkiläisen uskontotieteen opiskelija Tiina Parkkisen. Varapuheenjohtajiksi valittiin journalistiopiskelija Vesa-Ville Väänänen, 24, Oulusta sekä poliittisen historian opiskelija Vihtori Suominen, 20, Helsingistä.

”Olen todella otettu tästä luottamuksesta. Motivoituneen, osaavan hallituksen kanssa on hyvä lähteä yhdessä tekemään työtä”, sanoo Parkkinen. ”Talouskuripolitiikka ja jatkuvat opiskelijoita koskevat kiristykset horjuttavat koulutuksen saavutettavuutta sekä ihmisten hyvinvointia. Vasemmisto-opiskelijoiden voitot tämän syksyn edustajistovaaleissa ympäri maata osoittavat, että tälle kehitykselle kaivataan vaihtoehtoja.”

Liittokokous päätti myös perusperiaatteista lähikuukausina julkaistavan toisen asteen kehittämistä koskevan ohjelman osasta sekä liittyi Ohi on -kansalaisaloitteen tukijaksi.

Hallituksen jäseniksi valittiin Rosa Heikkinen (Jyväskylä), Hanna Louhimo (Oulu), Pinja Laukkanen (Oulu), Veera Kaleva (Tampere), Jaakko Rissanen (Helsinki), Joonas Kinnunen (Helsinki), Niina Jurva (Tampere), Ville Luotola (Rovaniemi) ja Sini Savolainen (Mikkeli). Varajäseniksi valittiin Aleksi Karppinen (Tampere), Jari Kokko (Helsinki) sekä Anni Granat (Tampere).

Vasemmisto-opiskelijat on valtakunnallinen punavihreä opiskelijajärjestö, joka toimii tasa-arvoisen ja opiskelijalähtöisen koulutuspolitiikan puolesta. Toimintaa ohjaavat vasemmistolaiset ja ekologiset arvot. Vuonna 2013 Vasop oli korkeakoulujen opiskelijakuntien edustajistovaaleissa suosituin poliittinen opiskelijajärjestö.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Tiina Parkkinen, puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi, 0445550054
Pääsihteeri Jussi Nuortimo, paasihteeri@vasemmisto-opiskelijat.fi, 0505247562

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *