Poliittiset opiskelijajärjestöt vaativat ministereiltä päätöksiä opiskeluterveydenhuollosta

Poliittiset opiskelijajärjestöt vaativat peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonilta ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikolta välittömiä päätöksiä ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon järjestämiseksi.

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuolto on ollut jo vuosikaudet eriarvoisessa asemassa yliopisto-opiskelijoiden kanssa. Yliopisto-opiskelijat saavat terveydenhuoltopalvelunsa Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiöltä (YTHS), kun taas ammattikorkeakouluopiskelijat käyttävät kunnallista opiskeluterveydenhuoltoa. Poliittisten opiskelijajärjestöjen mukaan YTHS:lle on annettava myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon järjestämisvastuu.

“Vastaavien ministereiden on ryhdyttävä välittömästi toimiin lainsäädännön muuttamiseksi ja rahoituksen varmistamiseksi”, vaativat poliittisten opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat.

Asialla alkaa olla kiire, sillä YTHS on itse ilmaissut tarvitsevansa 1,5 vuotta laajentamiseen ja järjestelyihin. Lisäksi päätökset laajentamisesta tarvitaan nyt, jotta järjestämisvastuu voidaan kirjoittaa jo nyt ammattikorkeakoululakiin.

“On äärimmäisen tärkeää, että ministerit Risikko ja Guzenina-Richardson esikuntineen löytävät yhteisen sävelen tässä asiassa ja tekevät vihdoin päätökset tämän räikeän epäkohdan poistamiseksi”, jatkavat puheenjohtajat.

YTHS:n pilottikokeilut Lappeenrannassa ja Seinäjoella päättyvät tämän hetken tiedon mukaan heinäkuussa 2014. Poliittiset opiskelijajärjestöt toivovat tämän kokeilun jatkamista puolella vuodella, jotta toimipisteitä ei tarvitsisi sulkea ennen YTHS:n laajentamista.

”Tällä edullisella, noin 250 000 euron valtion menoerällä varmistetaan työpaikkojen säilyminen ja jatkuvuus, kun toimipisteitä ei tarvitse sulkea puoleksi vuodeksi. Tämä, jos jokin on kustannustehokkuutta”, päättävät poliittisten opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat.


Helsingissä 14.5.2013

Keskustan Opiskelijaliitto KOL

Jirka Hakala, 050 389 7260 (jirka.hakala@keskustaopiskelijat.fi)


Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta

Akseli Hakala, 044 776 0773 (akseli.hakala@kokoomusopiskelijat.fi)

 

Kristillisdemokraattiset Nuoret

Lauri Kangasniemi, 040 129 0889 (puheenjohtaja@kdnuoret.fi)

 

Liberaalit Opiskelijat LSK

Elin Blomqvist, 040 775 3040 (ordforande@liberal.fi)

 

Perussuomalaiset Nuoret

Simon Elo, 0400 988 960 (simon.elo@ps-nuoret.fi)

 

Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK

Anette Karlsson, 045 112 9299 (puheenjohtaja@sonk.fi)

 

Vasemmisto-opiskelijat VASOP

Antti Kettunen, 044 076 3351 (puheenjohtaja@vasemmisto-opiskelijat.fi)

 

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO

Veli-Matti Partanen & Maria Ohisalo, 050 596 6367 & 040 703 4185 (puheenjohtajat@vino.fi)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *