Punavihreä kansainvälisyysseminaari 20.4.

Save the date! (English below)

Mitä on opiskelijatoiminta EU-tasolla? Kuinka kansainväliset kehitykset vaikuttavat koulutuspolitiikkaan Suomessa? Millaisia muotoja punavihreä ylikansallinen toiminta voisi saada? Puhujia niin Vasemmisto-opiskelijoista kuin muualta, kolme alustusta, kolme työryhmää. Paikkana toimii Kaivotalo.

Työryhmissä valmistelemme uudenlaisen euroopanlaajuisen punavihreän yhteistyöverkoston luomista. Varsinaisen ohjelman jälkeen (kuuden maissa) saunomista, syömistä, hengailua ja toverillista keskustelua.

Ohjelma:

10-11 Koulutuspolitiikan eurooppalainen konteksti – mitä tapahtuu ja miksi sinua pitäisi kiinnostaa? Yliopistojen kurjistaminen ei ole vain suomalainen erityispiirre.

11-12 Ajankohtaisia kehityksiä federaatiossa.

12-13 Kokemuksia ylikansallisesta yhteistyöstä: Federation of Young European Greens. Vihreiden toverien kokemuksia kv-yhteistyöstä, mikä on siistiä, mikä noloa, mikä vaikeaa.

13-14 Opiskelijruokaa, Unicafe.

14-> Työryhmätyöskentelyä. Tarkoituksena hahmotella punavihreää eurooppalaista yhteistyötä – mitä rakenteita on, mitä voisi olla, mitkä kysymykset kiinnostavat, miten lähdetään liikkeelle.

Lopussa koonti, saunaa ja hengailua. Pieniä tarjoiluja. OPM.

Puhujat:

Niina Jurva on tiukka kansainvälisen koulutuspolitiikan ammattilainen. Hänen reittinsä on kulkenut Tamyn kautta SYLiin, jossa hän vastaa kansainvälisistä suhteista, koulutuspolitiikasta sekä kehitysyhteistyöstä. Niina otti kansainvälisen koulutuspolitiikan punaisen pillerin, ja tarjoaa
sitä nyt sinulle.

Taru Anttonen on pitkän linjan vihreä toimija, jonka kädenjälki on näkynyt niin ylioppilaskunnissa, ViNOssa ja mm. Koijärven pesänjakajat -blogissa. Tällä hetkellä Taru kouluttaa vihreitä toimijoita Vihreässä Sivistysliitossa.

Matti Niemi tunnetaan niin nuorena demarivaikuttajana, Helsinkiläisenä kunnallispoliitikkona kuin Eurooppanuorten entisenä puheenjohtajana. Nykyään Matti konsulttoi viestintätoimisto Pohjoisrannassa, ts. lobbaa.

Speksejä: Lauantai 20.4, klo 10-. Helsingin ydinkeskusta, Kaivotalo. Punavihreä KV-seminaari. VASOPin jäsenten matkat korvataan. Järjestää Vasemmisto-opiskelijat ja Sitoutumaton vasemmisto. Tervetulleita kaikki. Kielenä osallistujista riippuen englanti tai suomi. Toverimajoitus pyritään järjestämään pitkänmatkalaisille.

ILMOITTAUTUMINEN: Klikkaa ”attending”. Vaihtoehtoisesti voit laittaa
mailia paasihteeri@vasemmisto-opiskelijat.fi

English: The green left seminar on european current issues and multinational leftist student cooperation. Three lectures: Some hard-core european educational policy, how it affects member states, and how could we promote more leftist cooperation around Europe. Three workshops on how exactly we’re going to start a network for red students to mobilize on a
multinational level. If you’re a member of VASOP and coming from outside of Helsinki we’ll reimburse your travel costs (inside Finland) and try to find you a couch to crash on.

Programme:

10-11 What’s what in European education policy right now and why you should be interested. Spending cuts in higher education aren’t an exclusively Finnish phenomenon.

11-12 Recent developments in the Federation.

12-13 Experiences on multinational cooperation: Federation of Young European Greens. Green comrades reflect on good and bad experiences as a part of FYEG.

13-14 Lunch @ Unicafe

14-> Working groups. What kind of red-green multinational institutions exist? Which issues should we focus on? How should we kickstart our networking efforts?

SIGNUP: Either click attending or email
paasihteeri@vasemmisto-opiskelijat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *